ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΙΛΙΑΔΑΣ

Μετά το τέλος της διδασκαλίας της Ιλιάδας οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν από έναν κατάλογο εργασιών και να κάνουν μία της προτίμησής τους.

Επιμέλεια εργασιών

Λιούσα Αποστολίνα ΠΕ02

ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΙΑΔΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΙΑΔΑΣΆλλη μία από τις εργασίες των μαθητών.Ο Όμηρος ραπάρει και μας αφηγείται την Ιλιάδα.Μία δημιουργία του μαθητή Δημοσθένη Κεφαλά

Δημοσιεύτηκε από Φίλοι Γυμνασίου Αγίου Πνεύματος στις Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

 

 

 

Τουριστικός οδηγός του βορείου τμήματος του Δήμου Εμ. Παππά

Τουριστικός οδηγός του βορείου τμήματος του Δήμου Εμ. Παππά

(Άγιο Πνεύμα, Εμ.Παππά, Χρυσό, Πεντάπολη, Τούμπα, Μέταλλα, Δαφνούδι)

Το αποτέλεσμα του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιήσαμε φέτος με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Ένα συλλογικό έργο που στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που δούλεψαν για αυτό το αποτέλεσμα!

 

 

 

 

Το σχολείο μας στην ΕΡΤ Σερρών

Με επτά από τους μαθητές της Γ΄τάξης παρουσιάσαμε από τις συχνότητες της ΕΡΤ Σερρών τον «Τουριστικό οδηγό για επτά από τα χωριά του βορείου τμήματος τους Δήμου Εμμανουήλ Παππά»  που ετοιμάσαμε στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούμε στο σχολείο μας.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τη συμμετοχή τους στην ηχογράφηση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Θάλεια Καμπουρίδου και όλους τους ανθρώπους της ΕΡΤ Σερρών για την υποδοχή, τη φιλοξενία και τις πληροφορίες που μας έδωσαν.

Προσεχώς θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημέρα και ώρα μετάδοσης της εκπομπής.

Διδακτική επίσκεψη στο ΕΚΦΕ Σερρών

Στις 26 Μαρτίου, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο οργάνων φυσικής και παρακολούθησαν επίδειξη πειραμάτων από τους υπευθύνους του ΕΚΦΕ που φιλοξενείται στο Α΄Γυμνάσιο Σερρών.

Ολυμπιακοί αγώνες

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή το κείμενο της Αγγελικής Βαρελλά  «Η νίκη του Σπύρου Λούη», οι μαθητές του Α1 συγκέντρωσαν υλικό για τους ολυμπιακούς αγώνες και το παρουσίασαν σε power point.

Ολυμπιακοί αγώνες

 

Εργασία στο μάθημα των Αγγλικών

Στο πλαίσιο του μαθήματος Αγγλικής Γλώσσας και της ενότητας ‘Technology in our lives’  του βιβλίου μας, ασχοληθήκαμε με τη διαφήμιση και τη συγγραφή σλόγκαν. Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Αλεξανδρή Δέσποινα (ΠΕ06) εμπνεύστηκαν και αξιοποιώντας διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία δημιούργησαν τις δικές τους διαφημίσεις για συσκευές που τους ενδιαφέρουν. Θα σας πείσουν να τις αγοράσετε;

Kapesidis-Vagiatas advertisement

Πεζοπορία στο τοπικό διαμέρισμα του Εμμανουήλ Παπά

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου με έναν υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό πραγματοποιήσαμε πεζοπορία έως το τοπικό διαμέρισμα του Εμμανουήλ Παπά. Εκεί οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ήρωας Εμμανουήλ Παπάς και να ξεναγηθούν στην κεντρική εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στο Σχολαρχείο και στο Μουσείο της επανάστασης που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Πάνου, ο ιερέας πατέρας Αθανάσιος και ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Βοζιάνης μας μίλησαν για την ιστορία των χώρων που επισκεφτήκαμε και για το πρόσωπο του ήρωα Εμ. Παπά.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!