background


 
11.05.2015 - Παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας
Με τους μαθητές του Γ1 υλοποιήσαμε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "Παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας". Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, με ηλικιωμένους κατοίκους και με δημοτικά τραγούδια των χωριών τους.
 
11.05.2015 - Λειτουργώ σαν κοινότητα, βελτιώνω το περιβάλλον που ζω.
Τα παιδιά της Α1 τάξης του σχολείου μας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρία Μπαλαμπανίδου στο πλαίσιο του μαθήματος του project εργάσθηκαν για να αποδείξουν πως μπορούν να λειτουργήσουν σαν κοινότητα. και το κατάφεραν! Μπράβο παιδιά!!
 
29.04.2015 Η επίδραση του προσφυγικού ελληνισμού στη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας
Η ιστορία δεν είναι μια σειρά από ημερομηνίες και γεγονότα που δεν αφορούν τον σημερινό άνθρωπο. Αντίθετα η μελέτη της μας βοηθά να ανακαλύψουμε από πού ερχόμαστε και γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε.
 
03.04.2015 Γιορτή Ποίησης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αποφασίσαμε την Παρασκευή 3 Απριλίου να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να τιμήσουμε, την τέχνη αυτή του λόγου και της σκέψης κι όλους αυτούς που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν, τους Έλληνες ποιητές μας, τους μεγάλους στοχαστές και απλούς ανθρώπους τους υμνητές της αγάπης, της πατρίδας, του αγώνα, της αναζήτησης, της ζωής.
 
  02.04.2015 Συνέντευξη του κ. Στέργιου Βάκουλη
Συνέντευξη του Στέργιου Βάκουλη, χοροδιδάσκαλο από το Αγιο Πνεύμα Σερρών στο Μαθητή μας Χρίστο Τόλλιλη.
Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
 
24.03.2015 Γιορτή 25ης Μαρτίου
Σήμερα 24 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στον αγώνα των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής κυριαρχίας του 1821.
Μέσα από ποήματα και τραγούδια τιμήσαμε τη θυσία των προγόνων μας στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας.

 
20.03.2015 Ομήρου Οδύσσεια
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΡΑΨΩΔΙΑ Ι
ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ
Οι μαθητές ζωγραφίζουν τη σκηνή που τους εντυπωσίασε.

 
19.03.2015 Εκλογές 1920
Μια εργασία ενσυναίσθησης από τους μαθητές του Γ1
 
13.03.2015 «Οσο μπορείς», Κ.Π. Καβάφης
«Οσο μπορείς» , Κ.Π. Καβάφης
Φύλλα εργασίας
Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Γ΄ γυμνασίου Τμήμα: Γ2
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζαμπούνογλου Βασιλική 

 
06.03.2015 Ημέρα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Στο Γυμνάσιο μας οργανώθηκαν εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
 
  05.03.2015 Συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Στεφανούδη
Συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Στεφανούδη, προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου Τούμπας, στους μαθητές του Γυμνασίου μας.
Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
 
20.02.2015 Αγώνες Πετοσφαίρισης
Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, η ομάδα πετοσφαίρισης του σχολείου μας πήρε μέρος στους σχολικούς αγώνες που διεξήχθησαν στο αθλητικό κέντρο Ομόνοιας. Η ομάδα μας κέρδισε το 6ο και το 3ο Γυμνάσιο Σερρών και ηττήθηκε από το Γυμνάσιο Μαυροθάλασσας. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!
 
19.02.2015 Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Ποροϊών
Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Ποροϊών στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν με υπεύθυνους καθηγητές τον Διευθυντή κ. Μπόλλα και τον Μαθηματικό κ. Παπαδόπουλο.
 
03.02.2015 Πες το δικό σου ΟΧΙ στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Μετά τη διδασκαλία της 3ης ενότητας της Νεοελληνικής Γλώσσας «είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί», οι μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης προβληματίστηκαν και αποφάσισαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τις δικές τους αφίσες.
 
21.01.2015 Ο Μακεδονικός αγώνας στην περιοχή των Δαρνακοχωρίων
Εργασία της Κυριακοπούλου Μελπομένης μαθήτριας της Γ' Γυμνασίου
 
14.01.2015 ΩΓΥΓΙΑ Το νησί της Καλυψώς
Τα έργα των μαθητών της Α΄Γυμνασίου εμπνευσμένα από την Οδύσσεια, ραψωδία ε.
 
08.01.2015 Μελέτη των καλλιτεχνικών ρευμάτων στη ζωγραφική
Οι μαθητές του τμήματος Β΄1 με τη βοήθεια της καθηγήτριας των Αγγλικών κ. Μπαλαμπανίδου, ασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄ τριμήνου στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας Project με το θέμα της μελέτης των καλλιτεχνικών ρευμάτων στη ζωγραφική.
 
05.01.2015 Μάνα, μητέρα, μαμά
Με αφορμή τη διδασκαλία του αποσπάσματος από τη «Μάνα» της Περλ Μπακ, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο των κειμένων της Β΄ Γυμνασίου, οι μαθητές του Β1 αναζήτησαν υλικό, συνεργάστηκαν, εκφράστηκαν και τα αποτελέσματα των εργασιών τους αποτέλεσαν το υλικό της εργασίας που σας παρουσιάζουμε. Υπεύθυνη
Λιούσα Αποστολίνα
Φιλόλογος

 
05.01.2015 Φίλοι για πάντα
http://filiab2.blogspot.gr/ Το ιστολόγιο για τη φιλία από τους μαθητές του Β2 του Γυμνασίου Αγίου Πνεύματος.
 
23.12.2014 Το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Στις 23-12-2014, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γυμνασίου μας. Ακούστηκαν κάλαντα συνοδεία μουσικών οργάνων, χριστουγεννιάτικα διηγήματα και ξενόγλωσσα τραγούδια από τα παιδιά, ενώ παρουσιάστηκαν και έθιμα των ημερών από διάφορες χώρες του κόσμου.
 
16.12.2014 Το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισε η ομάδα φιλαναγνωσίας της Α ́ γυμνασίου με τη βοήθεια της κ. Μπακάλη που οργάνωσε την ομάδα. Η ομάδα μας εύχεται σε όλους καλές γιορτές με την απόλαυση ενός καλού βιβλίου δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο
 
16.12.2014 projects με χρήση Η/Υ
Οι μαθητές μας, φέτος, στο μάθημα των Αγγλικών, ξεκίνησαν αποφασισμένοι να γεμίσουν τους ατομικούς τους φακέλους με εργασίες γραμματικο-συντακτικές, εκθέσεις και projects με χρήση Η/Υ -searching for info. Δείγμα των τελευταίων, από όλες τις τάξεις , προβάλλουμε σε μορφή κειμένου.
 
15.12.2014 Η λύση του γόρδιου δεσμού
Μετά το τέλος της διδασκαλίας της ενότητας 7 των αρχαίων ελληνικών Α΄ Γυμνασίου, προχωρήσαμε με τους μαθητές του Α1 σε μια συνολικότερη θεώρηση του κειμένου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλέσουν αποκτημένες γνώσεις της αρχαίας γραμματικής , να αναζητήσουν πληροφορίες για στοιχεία του κειμένου, αλλά και να συνεργαστούν, να προχωρήσουν σε παρουσίαση και να χαρούν καμαρώνοντας τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.
 
01.12.2014 Η Εξόδος του Μεσολογγίου
Κατά τη διδασκαλία της Ελληνικής επανάστασης στο Γ1, οι μαθητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει μόνο μία μικρή αναφορά στο σπουδαίο γεγονός της Εξόδου του Μεσολογγίου. Αποφασίστηκε λοιπόν, να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε το θέμα καλύτερα. Η εργασία που σας παρουσιάζουμε είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών.
 
17.11.2014 Επέτειος του Πολυτεχνείου
41 χρόνια μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το σχολείο μας τίμησε την επέτειο με ποιήματα, τραγούδια, video και παρουσίαση τωνόσων συνέβησαν το Νοέμβρη του 1973. Στην πραγματοποίηση της γιορτής βοήθησαν οι μαθητές: Σ.Παλάζη, Κ. Τζήρου, Ε. Αναγνώστου, Ε. Μανδάνα, Χ. Μπομπότας και Γ. Τσαρούχας υπό την καθοδήγηση της κ. Λιούσα.
 
03.11.2014 Δράσεις του Γυμνασίου μας
Παγκόσμια ημέρα παχυσαρκίας - Ημερίδα για το θεσμό του "κοινωνικού σχολείου" - 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον έλεγχο του καπνίσματος
 
06.10.2014 Εθνική επέτειος του 1940
Και φέτος το σχολείο μας τίμησε την Εθνική επέτειο του 1940 με μια όμορφη γιορτή που οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον. Την οργάνωση της γιορτής είχαν αναλάβει οι κυρίες Μπαλαμπανίδου Ευαγγελία και Δάμπα Ξανθούλα που με τη βοήθεια των μαθητών μας έβαλαν στο πνεύμα της ημέρας.
 
06.10.2014 Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Οι δράσεις για φέτος είχαν κεντρικό θεματικό άξονα το «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
 
11.09.2014 Αγιασμός
Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε και στο σχολείο μας ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
17.06.2014 Οι Εκκλησίες των χωριών μας
Το σχολικό έτος 2013-2014 το Α2 τμήμα του Γυμνασίου μας υλοποίησε πολιτιστικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση της θεολόγου κας Κυριακοπούλου Ελένης.Το πρόγραμμα είχε τον τίτλο "Οι εκκλησίες των χωριών μας" και δημιουργήθηκε μια σύντομη κι ενδιαφέρουσα εργασία.
 
26.05.2014 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Οι εργασίες, που με πολλή διάθεση, υλοποίησαν οι μαθητές του Γ1 του Γυμνασίου μας κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας των ενοτήτων της Ιστορίας που είναι αφιερωμένες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Υπεύθυνη καθηγήτρια:
Αποστολίνα Λιούσα

 
14.04.2014 Μαθητικό Αναγνωστήριο
Οι μαθητές του σχολείου μας παρακινήθηκαν και φέτος όπως κάθε χρόνο, να δανειστούν βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου, να τα διαβάσουν και στη συνέχεια να τα παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους και να εμπνευστούν από αυτά.