background
serrelib (1)


11.05.2015 - Παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας
Με τους μαθητές του Γ1 υλοποιήσαμε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "Παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας". Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, με ηλικιωμένους κατοίκους και με δημοτικά τραγούδια των χωριών τους.
 
29.04.2015 Η επίδραση του προσφυγικού ελληνισμού στη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας
Η ιστορία δεν είναι μια σειρά από ημερομηνίες και γεγονότα που δεν αφορούν τον σημερινό άνθρωπο. Αντίθετα η μελέτη της μας βοηθά να ανακαλύψουμε από πού ερχόμαστε και γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε.
 
03.04.2015 Γιορτή Ποίησης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αποφασίσαμε την Παρασκευή 3 Απριλίου να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να τιμήσουμε, την τέχνη αυτή του λόγου και της σκέψης κι όλους αυτούς που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν, τους Έλληνες ποιητές μας, τους μεγάλους στοχαστές και απλούς ανθρώπους τους υμνητές της αγάπης, της πατρίδας, του αγώνα, της αναζήτησης, της ζωής.
 
20.03.2015 Ομήρου Οδύσσεια
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΡΑΨΩΔΙΑ Ι
ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ
Οι μαθητές ζωγραφίζουν τη σκηνή που τους εντυπωσίασε.

 
19.03.2015 Εκλογές 1920
Μια εργασία ενσυναίσθησης από τους μαθητές του Γ1
 
13.03.2015 «Οσο μπορείς», Κ.Π. Καβάφης
«Οσο μπορείς» , Κ.Π. Καβάφης
Φύλλα εργασίας
Κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας Γ΄ γυμνασίου Τμήμα: Γ2
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζαμπούνογλου Βασιλική 

 
03.02.2015 Πες το δικό σου ΟΧΙ στο ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Μετά τη διδασκαλία της 3ης ενότητας της Νεοελληνικής Γλώσσας «είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί», οι μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης προβληματίστηκαν και αποφάσισαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τις δικές τους αφίσες.
 
21.01.2015 Ο Μακεδονικός αγώνας στην περιοχή των Δαρνακοχωρίων
Εργασία της Κυριακοπούλου Μελπομένης μαθήτριας της Γ' Γυμνασίου
 
14.01.2015 ΩΓΥΓΙΑ Το νησί της Καλυψώς
Τα έργα των μαθητών της Α΄Γυμνασίου εμπνευσμένα από την Οδύσσεια, ραψωδία ε.
 
05.01.2015 Μάνα, μητέρα, μαμά
Με αφορμή τη διδασκαλία του αποσπάσματος από τη «Μάνα» της Περλ Μπακ, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο των κειμένων της Β΄ Γυμνασίου, οι μαθητές του Β1 αναζήτησαν υλικό, συνεργάστηκαν, εκφράστηκαν και τα αποτελέσματα των εργασιών τους αποτέλεσαν το υλικό της εργασίας που σας παρουσιάζουμε. Υπεύθυνη
Λιούσα Αποστολίνα
Φιλόλογος

 
15.12.2014 Η λύση του γόρδιου δεσμού
Μετά το τέλος της διδασκαλίας της ενότητας 7 των αρχαίων ελληνικών Α΄ Γυμνασίου, προχωρήσαμε με τους μαθητές του Α1 σε μια συνολικότερη θεώρηση του κειμένου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλέσουν αποκτημένες γνώσεις της αρχαίας γραμματικής , να αναζητήσουν πληροφορίες για στοιχεία του κειμένου, αλλά και να συνεργαστούν, να προχωρήσουν σε παρουσίαση και να χαρούν καμαρώνοντας τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.
 
01.12.2014 Η Εξόδος του Μεσολογγίου
Κατά τη διδασκαλία της Ελληνικής επανάστασης στο Γ1, οι μαθητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει μόνο μία μικρή αναφορά στο σπουδαίο γεγονός της Εξόδου του Μεσολογγίου. Αποφασίστηκε λοιπόν, να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε το θέμα καλύτερα. Η εργασία που σας παρουσιάζουμε είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών.
 
17.06.2014 Οι Εκκλησίες των χωριών μας
Το σχολικό έτος 2013-2014 το Α2 τμήμα του Γυμνασίου μας υλοποίησε πολιτιστικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση της θεολόγου κας Κυριακοπούλου Ελένης.Το πρόγραμμα είχε τον τίτλο "Οι εκκλησίες των χωριών μας" και δημιουργήθηκε μια σύντομη κι ενδιαφέρουσα εργασία.
 
26.05.2014 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Οι εργασίες, που με πολλή διάθεση, υλοποίησαν οι μαθητές του Γ1 του Γυμνασίου μας κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας των ενοτήτων της Ιστορίας που είναι αφιερωμένες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Υπεύθυνη καθηγήτρια:
Αποστολίνα Λιούσα

 
14.04.2014 Μαθητικό Αναγνωστήριο
Οι μαθητές του σχολείου μας παρακινήθηκαν και φέτος όπως κάθε χρόνο, να δανειστούν βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου, να τα διαβάσουν και στη συνέχεια να τα παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους και να εμπνευστούν από αυτά.
 
24.03.2014 Οι διάδοχοι της Παραμυθίας
Οι διάδοχοι της Παραμυθίας της Κεχαγιά Ευαγγελίας, μαθήτριας της Γ' τάξης του Γυμνασίου Αγίου Πνεύματος.
 
17.03.2014 Κ.Α.Ε. Αγίου Πνεύματος
Εργασία του μαθητή της Β΄ τάξης Θωμά Αρβανίτη με θέμα την (Κ) Καλλιτεχνική
(Α) Αθλητική (Ε) Ένωση Αγίου Πνεύματος.

 
14.03.2014 Μικρασιατικός πόλεμος (Ενότητες 35-39)
Μια προσέγγιση του θέματος με τη βοήθεια των ΤΠΕ. Από τους μαθητές του Γ1 του Γυμνασίου Αγίου Πνεύματος
 
  11.02.2014 Δικαιώματα του παιδιού
Μετά τη μελέτη των κειμένων "Ο Βάνκας" του Τσέχωφ και "Ο Κωνσταντής" της Λίτσας ψαραύτη από το βιβλίο των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ Γυμνασίου, οι μαθητές του Α2 αναζήτησαν υλικό για τα δικαιώματα του παιδιού και την παιδική εργασία. Στόχος, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για αυτά τα πολύ σημαντικά θέματα.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αποστολίνα Λιούσα
 
15.01.2014 Καποδίστριας
Στα πλαίσια της επιμόρφωσης Β΄ επιπέδου στις ΤΠΕ δούλεψα με τους μαθητές του Γ1 την ενότητα 17 της ιστορίας, που είναι αφιερωμένη στον Καποδίστρια. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν αληθινά ενθαρρυντικός και το τελικό έργο όλων των ομάδων παρουσιάζεται στο παρακάτω prezi. Για την παρουσίαση εργάστηκαν ιδιαίτερα οι μαθήτριες Βέρρου Χριστίνα και Δρουμαλιά Φωτεινή.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αποστολίνα Λιούσα

 
  18.11.2013 Ηρωες του 1821
Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας της ενότητας 8, τα παιδιά συγκέντρωσαν υλικό για τον ήρωα της επιλογής τους και δημιούργησαν συνεργατικά το power point.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αποστολίνα Λιούσα
 
07.11.2013 Τα επαγγέλματα
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε κάποια από τα επαγγέλματα που βρήκαμε ερευνώντας τις παλιότερες εποχές τα οποία όμως σήμερα δεν υπάρχουν ή τείνουν να εκλείψουν. Κι όμως η οικονομική κρίση δεν αποκλείεται να «ξαναγεννήσει» ορισμένα από αυτά, γι’ αυτό καλό είναι να τα γνωρίσουμε, ιδίως οι νεότερες γενιές στις οποίες είναι παντελώς άγνωστα. (Εργασία της μαθήτριας της Α΄ τάξης, Μόσχου Αριστέας)

 
04.11.2013 Ασφάλεια και διαδίκτυο
Εργασία της μαθήτριας της Β΄ τάξης, Κοκολιού Παναγιώτα με θέμα: Απλές κινήσεις για την προστασία του υπολογιστή σας

 
24.10.2013 Ασφάλεια και διαδίκτυο
Εργασία του μαθητή της Β΄ τάξης, Παναγιώτη Ξυλαγκρά με θέμα: Βελτίωση της προστασίας των Ευρωπαίων όσον αφορά το κατέβασμα παιχνιδιών, βιβλίων, βίντεο και μουσικής

 
  23.10.2013 Νεοελληνική Γλώσσα Α΄ Γυμνασίου
Λιούσα Αποστολίνα - Φιλόλογος
Στα πλαίσια της πρώτης ενότητας του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Α΄ τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες και προσπάθησαν να γνωρίσουν πλευρές του σχολείου που θα τους φιλοξενήσει τα επόμενα τρία χρόνια.
 
14.10.2013 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Unicef "Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών"
Η σχολική μας μονάδα για το έτος 2013-14 παίρνει μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Unicef "Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών" με θέμα 'Λέμε ΟΧΙ στην βία και την εκμετάλλευση, λέμε ΝΑΙ στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. (Διαβάστε Περισσότερα)
 
 
Μέσα μεταφοράς - αεροσκάφος f16
Εργασία τεχνολογίας του μαθητή Μόσχου Βασίλη με θέμα: Μέσα μεταφοράς – αεροπλάνο το αεροσκάφος f16

 
Τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη»
Αφού ολοκληρώθηκε η διδασκαλία της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ελένη», προτάθηκε στους μαθητές να μπουν στη θέση των ηρώων και να γράψουν αυτά που κατά τη γνώμη τους θα έγραφαν οι ήρωές μας στο ημερολόγιό τους, όταν θα ταξίδευαν ασφαλείς προς τη Σπάρτη. Κάθε μαθητής θα υποδυόταν τον ήρωα του φύλου του.

 
Γνωρίζοντας ομάδες επαγγελμάτων
Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιήθηκε από τους μαθητές του Γ1, με θέμα "Γνωρίζοντας ομάδες επαγγελμάτων",οι μαθητές επέλεξαν το επάγγελμα που τους ενδιαφέρει και συγκέντρωσαν πληροφορίες γι΄αυτό. Οι εργασίες των παιδιών που ήταν σε μορφή word αποτέλεσαν ένα όμορφο ηλεκτρονικό βιβλίο.