27Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Με την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του John Boyne αποτίσαμε σήμερα φόρο τιμής στα θύματα του ναζισμού και ιδιαίτερα στο 1,5 εκατομμύριo μικρά παιδιά που δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο.
«Τα παιδιά βίωσαν το Ολοκαύτωμα με έναν δικό τους βαθιά τραυματικό τρόπο. Η αγωνία της επιβίωσης, ο ξεριζωμός, η εξόντωση μελών της οικογένειάς τους, η πείνα και οι κακουχίες, η βιαιότητα, ο θάνατος και ο παραλογισμός του πολέμου έγιναν καθημερινότητα για μια ολόκληρη γενιά παιδιών, που έχασε απότομα την αθωότητά της».
Κι εμείς σήμερα – 80 χρόνια μετά – αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι , έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη συλλογική ιστορική μνήμη. Έχουμε χρέος να πολεμάμε ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού και βαρβαρότητας. Έχουμε χρέος «να διασφαλίσουμε ότι κανένα άλλο παιδί, στο παρόν και στο μέλλον, δε θα βρεθεί σε παρόμοια θέση».
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παιδί, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "THE BOYTN IN STRIPED PAJAMAS Lines may divide us, but hope will unite uni us. "One of the best films of the year." NBC REEL TALK"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.