Άσκηση για τον ΣΕΙΣΜΟ και ενημέρωση για τις ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο η άσκηση σεισμού και στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι μαθητές για τις φυσικές καταστροφές.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

 

Η 28η Σεπτεμβρίου ορίστηκε ως  «5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού«. Μετά την παρακολούθηση εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες, οι μαθητές μας χωρισμένοι σε ομάδες (βόλεϋ, μπάσκετ, σκάμμα, πεζοπορία) αθλήθηκαν και χάρηκαν την ημέρα αθλητισμού.

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ !!

Περπατούμε στο χωριό του Εμμανουήλ Παπά και αναζητούμε τα ίχνη του Σερραίου  ήρωα της επανάστασης του 1821 !!

Η εξωτερική όψη του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Εμμ. Παπάς το 1773

Η πόρτα του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Εμμ. Παπάς. Φυλάσσεται σήμερα εντός του σπιτιού.

Κομμάτι από ένα σεντούκι του σπιτιού που κρατά ο σημερινός ιδιοκτήτης του, της εποχής του Εμμ. Παπά.

Η αποθήκη του σπιτιού , όπου εκείνα τα δύσκολα χρόνια του ξεσηκωμού έκρυβε όπλα και πυρομαχικά ο Εμμ. Παπάς

Η ζώνη του Εμμ. Παπά , ανεκτίμητης αξίας οικογενειακό κειμήλιο της οικογένειας Παπαγεωργίου που μας έκανε την τιμή να μας το δείξει !!

Λεπτομέρειες της ζώνης που χαρίστηκε στον Εμμ. Παπά (Μανωλάκη) από ένα φίλο του

Επιστολή του Υψηλάντη στον Εμμανουήλ Παπά

Μπαρουταποθήκη από τον καιρό του Αγώνα στο μικρό μουσείο της κοινότητας

Κεφαλοθραύστες στο μικρό μουσείο της κοινότητας. Μ’ αυτούς έσπαγαν τα κεφάλια των Τούρκων !

Ξυλόγλυπτο χειροποίητο τέμπλο στο ναό του Αγ. Αθανασίου. Ο ναός οικοδομήθηκε με άδεια που απέσπασε από την τότε οθωμανική αρχή ο Εμμ. Παπάς χάρη στο κύρος του

Λεπτομέρειες του τέμπλου από το ναό του Αγ. Αθανασίου

Το παλιό εκπαιδευτήριο της ορθοδόξου κοινότητας Δοβίστας – αληθινό κόσμημα για το χωριό !

 

Ημερήσια διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας στη Θεσσαλονίκη αρχικά επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και απολαύσαμε μια υπέροχη ξενάγηση από το προσωπικό του μουσείου. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε κατά ομάδες επιλεκτικά σε κάποιες από τις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, όπου οι μαθητές είδαν σπουδαία εκθέματα και εντυπωσιάστηκαν με τη διεθνώς πρωτότυπη παρουσίαση αρχαιοτήτων με διαδραστικά συστήματα.

 

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

Στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις στους μαθητές/τριες του Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος από υπεύθυνους της Τροχαίας, του Κ.Υ.Ν.Ζίχνης, του ΣΣΝ.

Την Δευτέρα 7 Μαΐου  2018 επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κο. Βαγενάς Βασίλειος και ενημέρωσε τους μαθητές για την «Κυκλοφοριακή Αγωγή».

Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος η κα Λάππα Χρυσούλα από το Κ.Υ. Ν.Ζίχνης και ενημέρωσε τους μαθητές/τριες της Β και Γ τάξης για την «Εφηβεία». Ενώ την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 ενημέρωσε τους μαθητές/τριες της Γ τάξης για «Εξαρτήσεις» και της Β τάξης για θέματα «Υγιεινής».

Την Πέμπτη 10 Μαΐου  επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κα Καραμανίδου Φωφώ και αφού ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για τις Α΄Βοήθειες, πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο.  

Τέλος, την Παρασκευή 11 Μαΐου επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος  ο Διαιτολόγος –  Διατροφολόγος κ. Δήμου και ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για ¨Διατροφικές Συνήθειες – Νευρική Ανορεξία – Βουλιμία¨.

Μαθητών Επιχειρείν

Το Β1 του Γυμνασίου Αγίου Πνεύματος έλαβαν μέρος στο 4ο διαγωνισμό «Μαθητών Επιχειρείν», με την εικονική επιχείρηση «ΦΥΤΟΚΟΣΜΟΣ»

Η παρουσία τους ήταν πολύ καλή. Οι μικροί μας επιχειρηματίες πέτυχαν τους στόχους τους.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΙΛΙΑΔΑΣ

Μετά το τέλος της διδασκαλίας της Ιλιάδας οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν από έναν κατάλογο εργασιών και να κάνουν μία της προτίμησής τους.

Επιμέλεια εργασιών

Λιούσα Αποστολίνα ΠΕ02

ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΙΑΔΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΙΑΔΑΣΆλλη μία από τις εργασίες των μαθητών.Ο Όμηρος ραπάρει και μας αφηγείται την Ιλιάδα.Μία δημιουργία του μαθητή Δημοσθένη Κεφαλά

Δημοσιεύτηκε από Φίλοι Γυμνασίου Αγίου Πνεύματος στις Κυριακή, 6 Μαΐου 2018