ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ !!

Περπατούμε στο χωριό του Εμμανουήλ Παπά και αναζητούμε τα ίχνη του Σερραίου  ήρωα της επανάστασης του 1821 !!

Η εξωτερική όψη του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Εμμ. Παπάς το 1773

Η πόρτα του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Εμμ. Παπάς. Φυλάσσεται σήμερα εντός του σπιτιού.

Κομμάτι από ένα σεντούκι του σπιτιού που κρατά ο σημερινός ιδιοκτήτης του, της εποχής του Εμμ. Παπά.

Η αποθήκη του σπιτιού , όπου εκείνα τα δύσκολα χρόνια του ξεσηκωμού έκρυβε όπλα και πυρομαχικά ο Εμμ. Παπάς

Η ζώνη του Εμμ. Παπά , ανεκτίμητης αξίας οικογενειακό κειμήλιο της οικογένειας Παπαγεωργίου που μας έκανε την τιμή να μας το δείξει !!

Λεπτομέρειες της ζώνης που χαρίστηκε στον Εμμ. Παπά (Μανωλάκη) από ένα φίλο του

Επιστολή του Υψηλάντη στον Εμμανουήλ Παπά

Μπαρουταποθήκη από τον καιρό του Αγώνα στο μικρό μουσείο της κοινότητας

Κεφαλοθραύστες στο μικρό μουσείο της κοινότητας. Μ’ αυτούς έσπαγαν τα κεφάλια των Τούρκων !

Ξυλόγλυπτο χειροποίητο τέμπλο στο ναό του Αγ. Αθανασίου. Ο ναός οικοδομήθηκε με άδεια που απέσπασε από την τότε οθωμανική αρχή ο Εμμ. Παπάς χάρη στο κύρος του

Λεπτομέρειες του τέμπλου από το ναό του Αγ. Αθανασίου

Το παλιό εκπαιδευτήριο της ορθοδόξου κοινότητας Δοβίστας – αληθινό κόσμημα για το χωριό !

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Το ΥΠΠΕΘ προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στη Γ΄ Γυμνασίου από το σχολικό έτος 2018-2019 να παρακολουθήσουν πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 (καλή γνώση της γλώσσας-‘’lower’’) στην αγγλική γλώσσα ή πρόγραμμα για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μετά το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, επί 3 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Στο τέλος του σχολικού έτους οι μαθητές/τριες που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στις εξετάσεις αγγλικής του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (επιπέδου Β2) ή στη διαδικασία πιστοποίησης της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ, για την οποία επίκειται η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή.
Για τον σκοπό αυτό και τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό των τμημάτων, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που αποφοιτούν από τη Β΄ Γυμνασίου κατά το τρέχον σχολικό έτος και επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε ένα από τα δύο προγράμματα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας τη δήλωση που είναι συνημένη και παραδίδοντάς την στο σχολείο την ημέρα παραλαβής του ελέγχου προόδου.(ή μέχρι τις 12 Ιουνίου 2018)

Αποτελέσματα και επίδοση Β΄Τετραμήνου

Οι έλεγχοι επίδοσης της βαθμολογίας του Β τετραμήνου θα δοθούν στους γονείς των μαθητών/τριων τη Τρίτη 12 Ιουνίου μετά τις 9:30π.μ.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 12:00π.μ. Επίσης θα αναρτηθεί και το πρόγραμμα των επαναληπτικών μαθημάτων και εξετάσεων.

Οι βαθμοί ετήσιας επίδοσης (των τετραμήνων και των γραπτών) θα δοθούν στους γονείς την Πέμπτη 14 Ιουνίου.