ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Παρατείνεται εκ νέου μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 23.59 η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019-2020 στην εφαρμογή e-εγγραφές, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε καθώς εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της πρόσβασης γονέων και σχολείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

Περίπατοι : 8/10, 1/11, 4/12, 5/3
28/09/2018 Ημέρα Αθλητισμού
11/10/2018 Άσκηση σεισμού /φυσικών καταστροφών (υπεύθυνος : Καρανατσίδης Ευάγγελος)
12/10/2018 Ομιλία – παρουσίαση για τον μακεδονικό αγώνα (υπεύθυνη : Κυριακοπούλου Ελένη)
26/11/2018 Εκκλησιασμός
25/1/2019 Εκκλησιασμός
7/2/2019 Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης « Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα ;» στη μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη
11/2/2019 Ολοκλήρωση του προγράμματος « Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια : εκπαιδευτικές γέφυρες » από τους μαθητές του Β1 (υπεύθυνη : Λιούσα Αποστολίνα)
21/3/2019 Το πείραμα του Ερατοσθένη (υπεύθυνος: Χαμάλης Ηρακλής)
22/3/2019 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού προβολή της ταινίας «Αφανείς Ηρωίδες»
26/3 2019 Εξέταση των μαθητών της Α΄ και Γ΄ τάξης από οδοντίατρο στο χώρο του σχολείου
28/3- 31/3 2019 Τετραήμερη εκδρομή της Γ΄ γυμνασίου σε Ναύπλιο-Μυκήνες- Επίδαυρο- Αρχαία Ολυμπία
28/3/2019 Ημέρα Εθελοντισμού (αναδιαμόρφωση – εξωραϊσμός του αύλειου χώρου του σχολείου)
29/3/2019 Εξέταση των μαθητών της Β΄ τάξης από οδοντίατρο στο χώρο του σχολείου
4/4/2019 Επίσκεψη των μαθητών της Α΄ τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών και στο εργαστήρι κεραμικής του κ. Βάκαλου στο πλαίσιο προγράμματος στο μάθημα της ιστορίας (υπεύθυνη : Μπακάλη Ουρανία)
Επίσκεψη των μαθητών της Β΄ τάξης στη δημόσια βιβλιοθήκη για να παρακολουθήσουν οι μαθητές το πρόγραμμα «Το παιχνίδι της αλήθειας, μια διαδραστική αναζήτηση στον ψηφιακό κόσμο» (υπεύθυνη: Κώστογλου Μαργαρίτα)
Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και ξενάγηση αυτής από τον κ. Τάσο Χανλίογλου (υπεύθυνη : Λιούσα Αποστολίνα)
15/4 – 19/4 /2019 Θεματική εβδομάδα
• 15/4 Διατροφικές συνήθειες- διαταραχές (Δήμος Νικόλαος- Διαιτολόγος, διατροφολόγος)
• 16/4 Κυκλοφοριακή αγωγή (Βαγενάς Βασίλειος και Γιαννούχου Ελένη από το Α.Τ. δήμου Εμμανουήλ Παππά)
• 17/4 Σεξουαλική αγωγή ( Λάππα Χρυσούλα από το κέντρο υγείας Ν. Ζίχνης)
• 18/4 Σεξουαλική αγωγή (Λάππα Χρυσούλα) και σχολικός εκφοβισμός (Κρυωνάς Χρήστος από το «ΟΑΣΙΣ» Σερρών)
• 19/4 Έμφυλες ταυτότητες (θεατρική παράσταση «Ελένη» από το θίασο «Μικρός Βορράς»)
15-16/5/ 2019 Επίσκεψη μαθητών στο ΚΠΕ Αρναίας στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Το σχολειό μας στάζει … μέλι ! » (υπεύθυνες : Μπακάλη Ουρανία , Κώστογλου Μαργαρίτα)
8/5 /2019 Ημερήσια εκδρομή στην Καβάλα
10/5/ 2019 Σχολικοί αγώνες μπάσκετ κοριτσιών (κατάκτηση 1ης θέσης)
14/5/2019 Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου αγοριών
20/5/ 2019 Ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ γυμνασίου στο 1ο Γυμνάσιο από ΚΕΣΥ
21/5/2019 Σχολικοί αγώνες βόλεϋ αγοριών και εκκλησιασμός για των υπολοίπων μαθητών
23/5/2019 Σχολικοί αγώνες βόλεϋ κοριτσιών
24/5/2019 Ολοκλήρωση του προγράμματος e-twinning :
Αυτή τη χρονιά η Β΄ Τάξη του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τα σχολεία ICS «Virgilio-Salandra» di Troia από την Ιταλία και INS-SEC Salvador Sunyer Aimeric από την Ισπανία στο πρόγραμμα eTwinning «My town, your town, all people’s heritage» ( Η πόλη μου, η πόλη σου, όλων των ανθρώπων η κληρονομιά). Ο στόχος ήταν μέσα από την διαπολιτισμική επικοινωνία, γνωρίζοντας τα κοινά πολιτιστικά στοιχεία των τριών λαών, να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή ταυτότητα.
Οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών στις οποίες βρίσκονται αυτά τα σχολεία, αλλά και έμαθαν στοιχεία για τον πολιτισμό των χωρών αυτών. Παράλληλα, γνώρισαν τα μνημεία των Σερρών και της Ελλάδας γενικότερα. Και όλα αυτά με δημιουργικότητα και φαντασία χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα ως γλώσσα επικοινωνίας. (υπεύθυνη : Θέκλα Καυκιά)

28/5/2019 Τελετή λήξης: αποχαιρετιστήρια γιορτή (υπεύθυνη: Δεβριάδου Κατερίνα) και παρουσίαση προγραμμάτων

Koντά σ΄αυτά προσθέστε και πλήθος συναισθημάτων : μαθητικές αγωνίες και άγχος, απογοητεύσεις, χαρά, ελπίδα, αυτοπεποίθηση, υπερηφάνεια, εμπιστοσύνη, εκτίμηση και φυσικά μπόλικη αγάπη, για να νιώσετε πώς χτυπούσε η καρδιά του σχολείου μας !!!

Τέλος, αρμόζει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την συνεργασία και τη συνεχή υποστήριξη του, καθώς και τους γονείς όλων των παιδιών μας !
Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία !!!

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Από 22 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2019 οι ηλεκτρονικές εγγραφές

Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος «Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019 – 2020 του ΥΠΠΕΘ

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019 – 2020, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 22η Μαΐου και ώρα 10:00 έως τη 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. Για τους/τις ανήλικους/-ες μαθητές/-τριες ή ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες/-σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον/τη Διευθυντή /-ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/η τελευταίος/-α να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμφωνούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, που έχουν καταχωρισθεί στο ΠΣ myschool με αυτά που εμφανίζονται στο taxis.

Οι Διευθυντές/-ντριες των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων διευκολύνουν τους κηδεμόνες που δηλώνουν αδυναμία να υποβάλουν μόνοι τους την Ηλεκτρονική Αίτηση διαθέτοντας έναν/μία τουλάχιστον εκπαιδευτικό και έναν Η/Υ στο σχολείο τους για την καταχώριση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων. Η σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes γίνεται με τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ολοκληρώθηκε χθες 16 /5 με επιτυχία το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της χρονιάς «Το σχολειό μας στάζει … μέλι !! » με τη διήμερη επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας Χαλκιδικής. Τα παιδιά μας φιλοξενήθηκαν στη μαθητική εστία και παρακολούθησαν διεξοδικά το πρόγραμμα « Μέλι, τροφή βασιλισσών ». Ενημερώθηκαν πάνω στη φυσιολογία της μέλισσας , την οργανωμένη κοινωνία της, την προσφορά της στο περιβάλλον, τα προϊόντα της , τους εχθρούς και τις ασθένειες της, τον κίνδυνο εξαφάνισής της από τα φυτοφάρμακα , την μελισσοκομία στην περιοχή της Αρναίας. Περιηγήθηκαν στον παραδοσιακό οικισμό και αναζήτησαν τα ίχνη (ιστορικά και σύγχρονα) της μέλισσας στο χώρο , καθώς και τη σχέση της με την τοπική οικονομία. Επισκέφτηκαν το λαογραφικό μουσείο του χωριού και το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας Χαλκιδικής (μοναδικό στην Ελλάδα) που εδρεύει στον Άγιο Μάμα. Μέσα από δράσεις βιωματικές και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων ανθρώπων έμαθαν όλα τα μυστικά του θαυμάσιου αυτού εντόμου!! Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς και συνεργάτες του ΚΠΕ για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μας κοινώνησαν , αλλά και τον μαθηματικό μας , τον κ. Αγγελίδη που μας συνόδεψε στο ταξίδι μας !
Υπεύθυνες καθηγήτριες : Μπακάλη Ουρανία, Κώστογλου Μαργαρίτα.

 

Χρυσή Ομάδα Μπάσκετ Κοριτσιών

Την Παρασκευή 10/5 η ομάδα μπάσκετ των κοριτσιών μας πήρε την πρώτη θέση στο σχολικό πρωτάθλημα γυμνασίων νομού Σερρών .

Συνδιοργανωτές του πρωταθλήματος στάθηκαν μαζί με το υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων το κέντρο « ΟΑΣΙΣ» και ο «ΟΚΑΝΑ».

Τα κορίτσια μας αγωνίστηκαν στο γήπεδο με τις φανέλες που χορήγησε το «ΟΑΣΙΣ» , προκειμένου να διατρανώσουν το μήνυμα

«Καλάθι στη ζωή – Τάπα στις εξαρτήσεις ».

Πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας , καθώς και στον καθηγητή της φυσικής αγωγής , Αθανάσιο Δινάκη !!

Διδακτική επίσκεψη Γ΄τάξης

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Την Πέμπτη στις 4 Απριλίου 2019 μια εμπειρία διαφορετική από τα συνηθισμένα έζησαν οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου κατά την επίσκεψή μας στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Τα παιδιά απόλαυσαν το θέαμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην πίστα. Παράλληλα ενημερώθηκαν από τον κ. Χανλίογλου για τη δημιουργία και το ρόλο του αυτοκινητοδρομίου και από τον κ. Κιτσάτη, δάσκαλο του 20ου δημοτικού, για τη συμμετοχή του σχολείου τους στο διαγωνισμό της F1. Επαφή με την επιχειρηματικότητα και με επαγγέλματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές – ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και στην κοινωνία !
(Υπεύθυνοι συνοδοί καθηγητές : Λιούσα Αποστολίνα, Γκένιου Θεοδώρα, Καρανατσίδης Βαγγέλης)