Εθελοντισμός….

 

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!
Η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια, η συλλογική προσπάθεια και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον βρήκαν την καλύτερη έκφραση τους στην εθελοντική δράση των μαθητών της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου με στόχο τη βελτίωση της αυλής του σχολείου μας.
Όλοι μαζί πήραμε τα φτυάρια, τις τσάπες και τις μπογιές και δουλέψαμε με μεράκι για να ομορφύνουμε το σχολείο στο οποίο περνάμε τη μισή μέρα μας. Το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιακό, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες!
Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμο Εμμ. Παππά για την προσφορά των υλικών που χρειαστήκαμε. Το Δήμαρχο κ. Νότα, τη δασολόγο του δήμου, κ. Βασιλική , τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, κ. Δαραβίγκα και το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για την άψογη συνεργασία.

 

Πριν

και μετά

Πείραμα του Ερατοσθένη….

Και φέτος πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου το πείραμα του Ερατοσθένη. Πήραν μέρος στη διαδικασία μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες με την καθοδήγηση των κ. Αγγελίδη Χρήστο και του κ. Χαμάλη Ηρακλή.

«Η Κύπρος είναι Μία»

Στα πλαίσια του προγράμματος

 Κύπρος –Ελλάδα- ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες

οι μαθήτες και οι μαθήτριες του Β1 σε συνεργασία με τη φιλόγογο κα Λιούσα Αποστολίνα, δημιούργησαν δύο παρουσιάσεις, μια μακέτα και ένα Video.

Κύπρος το νησί της Αφροδίτης

ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Μακέτα της Κύπρου

Η Κύπρος είναι Μία!

Διατροφή…

Στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας και στα πλαίσια της ενότητας «Διατροφή» οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄Γυμνασίου με τη βοήθεια της καθηγήτριας του παρασκεύασαν και ετοίμασαν κρέπες. Το σχολείο μοσχοβόλησε…

 

« Το σχολειό μας ……. στάζει μέλι ! »

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 « Το σχολειό μας ……. στάζει μέλι ! »

Στην περιβαλλοντική μας ομάδα αγαπάμε τη γνώση ,  αλλά δεν θα την αποστηθίσουμε . Θα την κατακτήσουμε με τρόπο βιωματικό.

Στην περιβαλλοντική μας ομάδα μελετούμε  τη φύση και τα πλάσματα της , αλλά δε θα μένουμε σ΄ αυτό που βλέπουν τα μάτια μας . Θα θαυμάσουμε  με το νου και την καρδιά μας   τη σοφία με την οποία πλάστηκε ο κόσμος μας .

Στην περιβαλλοντική μας ομάδα προβληματιζόμαστε , αλλά δεν θα εφησυχάσουμε.  Θα αναλάβουμε  ενεργό δράση και θα  αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση.

Στην περιβαλλοντική μας ομάδα ερευνούμε στο διαδίκτυο , αλλά  δεν θα συλλέξουμε  απλώς πληροφορίες . Θα συνθέσουμε δικές μας εργασίες.

Στην περιβαλλοντική μας ομάδα δε δουλεύουμε μόνοι μας  . Θα συνεργαστούμε μεταξύ μας , με τους καθηγητές μας ,με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων,  με επαγγελματίες .

Στην περιβαλλοντική μας ομάδα είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι, αλλά όχι κλεισμένοι στον εαυτό μας. Θα ανοιχτούμε  στην κοινωνία και θα μοιραστούμε  τις ιδέες μας με σας .

Στην περιβαλλοντική μας ομάδα  εκφραζόμαστε  , αλλά όχι μόνο λεκτικά. Ζωγραφίζουμε  τις σκέψεις  μας , τις βάζουμε σε  ποιήματα και κόμικς .

Στην περιβαλλοντική μας ομάδα δε λειτουργούμε  μόνο ως  μαθητές.  Γινόμαστε διαφημιστές  και μικροί επιχειρηματίες . Ετοιμαζόμαστε για το αύριο .

Στην περιβαλλοντική μας ομάδα περιμένουμε με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα και     ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ   !!! 

etwinning της Β΄ Γυμνασίου

Στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning που πραγματοποιείται με την καθηγήτρια των Αγγλικών κα Θέκλα Καυκιά και τους μαθητές της Β΄Γυμνασίου μπορείτε να δείτε την εργασία στον παρακάτω σύνδεσμο.

Our team

Το video που δημιούργησαν οι μαθητές.

εδώ