Επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ

Την Παρασκευή 20 Απριλίου μας επισκέφτηκαν μαθητές από το ΕΕΕΕΚ με τους συνοδούς καθηγητές τους, τον Γεώργιο Τάνσαρλη, την Μανωλάκη Ελένη και την Αγλαΐα Πλάκα, στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωρίζοντας τα χωριά των Σερρών». Ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας.

Το Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος στην ΕΡΤ Σερρών

Το Γυμνάσιο Αγ.Πνεύματος στην ΕΡΤ Σερρών

Περιήγηση στην ιστορία και στα αξιοθέατα του βόρειου τμήματος του Δήμου Εμμ. Παππά θα μας κάνει σήμερα μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ Σερρών το Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος. Μια ομάδα επτά μαθητών της Γ’ Γυμνασίου θα μας παρουσιάσουν τον τουριστικό οδηγό που δημιούργησαν στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποίησαν με τον συντονισμό της φιλολόγου Αποστολίνας Λιούσα.
Σήμερα 17.00-18.00.
Στους 101,5 και 89,6 στα FM.
Διαδικτυακά στο http://www.ert.gr/news/seres/ ή στο http://webradio.ert.gr/serres/

 

Το σχολείο μας στην ΕΡΤ Σερρών

Με επτά από τους μαθητές της Γ΄τάξης παρουσιάσαμε από τις συχνότητες της ΕΡΤ Σερρών τον «Τουριστικό οδηγό για επτά από τα χωριά του βορείου τμήματος τους Δήμου Εμμανουήλ Παππά»  που ετοιμάσαμε στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούμε στο σχολείο μας.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τη συμμετοχή τους στην ηχογράφηση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Θάλεια Καμπουρίδου και όλους τους ανθρώπους της ΕΡΤ Σερρών για την υποδοχή, τη φιλοξενία και τις πληροφορίες που μας έδωσαν.

Προσεχώς θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημέρα και ώρα μετάδοσης της εκπομπής.

Διδακτική επίσκεψη στο ΕΚΦΕ Σερρών

Στις 26 Μαρτίου, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο οργάνων φυσικής και παρακολούθησαν επίδειξη πειραμάτων από τους υπευθύνους του ΕΚΦΕ που φιλοξενείται στο Α΄Γυμνάσιο Σερρών.

Διδακτική επίσκεψη στα Δικαστήρια

Δευτέρα 26 Μαρτίου η Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε τα Δικαστήρια Σερρών στα πλαίσια του μαθήματος «Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής» και του προγράμματος «Οδικός Σχολικός άξονας… Καλλιεργώντας το αίσθημα Δικαίου».

Παρακολούθησαν τις υποθέσεις που ήταν σε εξέλιξη και ενημερώθηκαν από την κ. Χατζηβασιλείου, Επιμελήτρια Ανηλίκων για ζητήματα παραβατικότητας ανηλίκων.

 

Πείραμα του ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ

Τρίτη 20 Μαρτίoυ. Όλο το σχολείο στην αυλή!

Ο λαμπρός ήλιος σύμμαχος μας, οι καθηγητές κύριοι Αγγελίδης και Καρανατσίδης έχουν ετοιμάσει όλα τα απαραίτητα, έχουν δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες έτοιμοι να μετρήσουν την ακτίνα της γης!

Στις 12:33 μ.μ. όλες οι ομάδες, 20 τον αριθμό,  σε δράση.Τα αποτελέσματα ικανοποιητικότατα αφού πετύχαμε υπολογισμούς με μεγάλη προσέγγιση, η καλύτερη τιμή είχε μόνο 1,3% απόκλιση!!!!

Το «Πείραμα του Ερατοσθένη» έδωσε την ευκαιρία για βιωματική μάθηση σε όλους τους μαθητές μας!

         

 

       

Ενημερωτικές Συναντήσεις από το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης

Στα πλαίσια υλοποιήσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας επισκέφτηκε το Γυμνάσιο η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ν. Ζίχνης και ενημέρωσε τους μαθητές για

  • Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία
  • Ε- BUG Γνωρίζω και αντιμετωπίζω τα μικρόβια. Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων
  • Πρόληψη εξαρτήσεων

επιπλέον σε συνεργασία με την κ. Τσούρα  του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών

  • Προαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας.