Το σχολείο μας στην ΕΡΤ Σερρών

Με επτά από τους μαθητές της Γ΄τάξης παρουσιάσαμε από τις συχνότητες της ΕΡΤ Σερρών τον «Τουριστικό οδηγό για επτά από τα χωριά του βορείου τμήματος τους Δήμου Εμμανουήλ Παππά»  που ετοιμάσαμε στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούμε στο σχολείο μας.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τη συμμετοχή τους στην ηχογράφηση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Θάλεια Καμπουρίδου και όλους τους ανθρώπους της ΕΡΤ Σερρών για την υποδοχή, τη φιλοξενία και τις πληροφορίες που μας έδωσαν.

Προσεχώς θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημέρα και ώρα μετάδοσης της εκπομπής.

Διδακτική επίσκεψη στο ΕΚΦΕ Σερρών

Στις 26 Μαρτίου, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο οργάνων φυσικής και παρακολούθησαν επίδειξη πειραμάτων από τους υπευθύνους του ΕΚΦΕ που φιλοξενείται στο Α΄Γυμνάσιο Σερρών.

Διδακτική επίσκεψη στα Δικαστήρια

Δευτέρα 26 Μαρτίου η Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε τα Δικαστήρια Σερρών στα πλαίσια του μαθήματος «Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής» και του προγράμματος «Οδικός Σχολικός άξονας… Καλλιεργώντας το αίσθημα Δικαίου».

Παρακολούθησαν τις υποθέσεις που ήταν σε εξέλιξη και ενημερώθηκαν από την κ. Χατζηβασιλείου, Επιμελήτρια Ανηλίκων για ζητήματα παραβατικότητας ανηλίκων.

 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι μαθητές του Γυμνασίου μας πήραν μέρος στην παρέλαση και τίμησαν με την παρουσία τους τους ήρωες της επανάστασης.

Τόσο το τμήμα της σημαίας όσο και το τμήμα της παρέλασης ήταν εξαιρετικά και υπέροχα. Είχαν ζωντάνια και περηφάνια!

 

 

25η Μαρτίου

Η Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου γιορτάστηκαν στο σχολείο μας κατά τα καθιερωμένα. Η κ. Μαργαρίτα Κώστογλου με τη συνεργασία μαθητών της Γ΄ και της Β΄ τάξης ετοίμασαν μια όμορφη εκδήλωση με αναφορά στα γεγονότα και τους ήρωες της επανάστασης, χορούς από ομάδα μαθητριών και βέβαια την απαραίτητη  αναφορά στο μεγάλο ήρωα του τόπου μας, Εμμανουήλ Παπά.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Πείραμα του ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ

Τρίτη 20 Μαρτίoυ. Όλο το σχολείο στην αυλή!

Ο λαμπρός ήλιος σύμμαχος μας, οι καθηγητές κύριοι Αγγελίδης και Καρανατσίδης έχουν ετοιμάσει όλα τα απαραίτητα, έχουν δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες έτοιμοι να μετρήσουν την ακτίνα της γης!

Στις 12:33 μ.μ. όλες οι ομάδες, 20 τον αριθμό,  σε δράση.Τα αποτελέσματα ικανοποιητικότατα αφού πετύχαμε υπολογισμούς με μεγάλη προσέγγιση, η καλύτερη τιμή είχε μόνο 1,3% απόκλιση!!!!

Το «Πείραμα του Ερατοσθένη» έδωσε την ευκαιρία για βιωματική μάθηση σε όλους τους μαθητές μας!