Γιορτή της 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο των 198 χρόνων από την ελληνική επανάσταση . Μ΄ αυτή την αφορμή ταξιδέψαμε πίσω στο 1825/1826 και βρεθήκαμε στο ηρωικό Μεσολόγγι. Σταθήκαμε μπροστά στα τείχη του, γνωρίσαμε τους υπερασπιστές του . Πολεμήσαμε μαζί τους στους προμαχώνες και στην Κλείσοβα. Τους είδαμε να νικούν πολλές φορές τα στρατεύματα του Κιουταχή και του Ιμπραήμ, αλλά να λυγίζουν μπροστά στο θεριό της πείνας. Τους συνοδέψαμε ως την Έξοδο , θαυμάσαμε την ψυχική δύναμη και την ανδρεία τους , συγκλονιστήκαμε από το τέλος τους…….
Οι μαθητές μας με λεπτομέρειες αφηγήθηκαν τα γεγονότα και με θεατρικότητα υποδύθηκαν τους Μεσολογγίτες . Έδωσαν ξανά την ίδια βροντερή απάντηση στον Κιουταχή , όταν τους ζήτησε να παραδοθούνε .Συνάμα περιέγραψαν με τρόπο δραματικό την πείνα που τους βασάνιζε , αλλά και την ομορφιά της φύσης που τους πολέμαγε κι αυτή , καθώς βρισκόταν στην πιο γλυκιά της ώρα :

«Μάγεμα η φύσις κι όνειρο στην ομορφιά και χάρη
η μαύρη πέτρα ολόχρυση καί το ξερό χορτάρι.

Με χίλιες βρύσες χύνεται, με χίλιες γλώσσες κρένει:
«Όποιος πεθάνει σήμερα χίλιες φορές πεθαίνει».»

Όμως το Μεσολόγγι δεν πέθανε , ζει μέσα από τα πρόσωπα και τις φωνές των μαθητών που τίμησαν όλους τους ήρωες του, επώνυμους και ανώνυμους !! Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!

Συμμετείχαν οι μαθητές : Αυγέρης Κων/νος, Βαγιάτα Ευαγγελία, Βροντουλής Βασίλης, Γκάλιου Ελένη, Δράγκος Στέλιος, Ένδρος Ηλίας, Θουλιώτη Ειρήνη,Κουράνι Βασιλική,Κουτσιαντζή Χρύσα,Μανδάνα Μαρία, Μαργαρίτης Αθανάσιος, Μόσχου Ελένη, Μπομπότας Θεόδωρος,Νούσκαλη Γεωργία, Οικονομίδης Νίκος, Παπαοικονόμου Μάρθα, Πουλιώνη Μαρία, Σακαλή Μαργαρίτα, Σαντε Αλγέρ,Σερμάδι Κλέϊντα,Ταραράς Παύλος, Τούσιου Γεωργία, Τσουλουφά Αθανασία, Κεφαλάς Δημοσθένης,Σουχίχ Βίκτωρ, Τυμπανάρη Δήμητρα.

 

Τσικνοπέμπτη….

Ενθύμιον Τσικνοπέμπτης …….. γιατί από το σχολείο δεν πρέπει να λείπει η χαρά και η ξενοιασιά !! Από τη σκωπτική διάθεση της ημέρας λοιπόν και τα αποκριάτικα χαμόγελα που περίσσεψαν στα πρόσωπά μας χαρίζουμε μερικά και σε σας !!!!

 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Άγιο Πνεύμα

Ημέρα μνήμης και τιμής!

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας που με τη συμμετοχή τους στην παρέλαση τίμησαν τους ήρωες του έπους του ΄40.

Ευχαριστούμε και τον κ. Καρανατσίδη που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Η Γιορτή της Σημαίας & της 28ης Οκτωβρίου

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου
Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έγινε η καθιερωμένη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ξεκινήσαμε με τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών για το σχολικό έτος 2018-19, ακολούθησε η απονομή βραβείων και αριστείων στους μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά και στη συνέχεια η γιορτή προς τιμή του έπους του ’40.
Η γνώση και ο σεβασμός για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας. 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι μαθητές του Γυμνασίου μας πήραν μέρος στην παρέλαση και τίμησαν με την παρουσία τους τους ήρωες της επανάστασης.

Τόσο το τμήμα της σημαίας όσο και το τμήμα της παρέλασης ήταν εξαιρετικά και υπέροχα. Είχαν ζωντάνια και περηφάνια!

 

 

25η Μαρτίου

Η Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου γιορτάστηκαν στο σχολείο μας κατά τα καθιερωμένα. Η κ. Μαργαρίτα Κώστογλου με τη συνεργασία μαθητών της Γ΄ και της Β΄ τάξης ετοίμασαν μια όμορφη εκδήλωση με αναφορά στα γεγονότα και τους ήρωες της επανάστασης, χορούς από ομάδα μαθητριών και βέβαια την απαραίτητη  αναφορά στο μεγάλο ήρωα του τόπου μας, Εμμανουήλ Παπά.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Κοπή της βασιλόπιτας των μαθητών του Γυμνασίου

Η κοπή της Βασιλόπιτας για τους μαθητές και το σύλλογο διδασκόντων, παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου.

Το φλουρί το έτυχε η μαθήτρια του Α1, Μαρία Αλεξιάδου. Το δώρο – μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, προσφορά του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.