«ΒΡΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΣΟΥΛΙ….»

Κι όμως σήμερα το πρωί ήταν ΕΔΩ!! Ζωντάνεψε στη σχολική μας γιορτή μαζί με τους ανυπότακτους κατοίκους του.

Πώς τους περιέγραφαν οι περιηγητές και οι Φιλέλληνες της εποχής; Τι ήταν οι σουλιώτικες φάρες και το θρυλικό Τετραχώρι; Γιατί οι Τούρκοι ονόμαζαν τους Σουλιώτες «νυχτερινά δαιμόνια» και πώς κατάφερε ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων να τους ξεριζώσει από τα βράχια τους; Ζώνονταν οι γυναίκες τους τα άρματα και κουβαλούσαν τους τραυματισμένους στην πλάτη τους; Τραγούδησαν πράγματι στο Ζάλογγο το «έχε γεια καημένε κόσμε»; Ποιος ήταν ο Πήλιος Γούσης και τι απόφαση πήρε στο Κούγκι ο καλόγερος Σαμουήλ ; Γιατί «στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει»; Τι απάντηση δίνει σήμερα ο 8ος απόγονος των Τζαβελλαίων (που αναστήλωσε το σπίτι της οικογένειας στο Σούλι) στον Αλή Πασά που είχε τότε απαιτήσει να μην ξανακαπνίσει ποτέ εκεί καπεταναίικο τζάκι ;Τι μπορεί να επισκεφτεί κανείς σήμερα στο Σούλι και τι σχέση έχει το Σούλι με το διπλανό χωριό μας, το Νέο Σούλι;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά ακόμη απαντήσαμε σήμερα. Ανεβάσαμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου μας στους «ΒΡΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» και τιμήσαμε για ακόμη μία χρονιά τους μακρινούς προγόνους μας που αγωνίστηκαν για να έχουμε εμείς τη δική μας πατρίδα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

Στη γιορτή συμμετείχαν οι μαθητές :Κατιάκος Νίκος, Λιαλιάκα Ελένη, Τσιμπίσης Πέτρος, Μπουτσιούκη Κωνσταντίνα, Καραουλάνης Χρήστος, Τσιρίκα Ηλιάνα, Ρόκο Βανέσα, Αξιαρλή Μυρτώ, Σερμάδι Κλεμέντ, Τσιμπίσης Θωμάς, Τοπάλογλου Φίλιππος, Βασιλάκος Παντελής.

Τις σουλιώτικες φάρες εκπροσώπησαν οι μαθητές: Νάος Περικλής, Παπαδόπουλος Χρυσοβαλάντης, Κυιμάς Αλέξανδρος, Παπούλιας Θεοφάνης.

Χόρεψαν οι μαθήτριες της γ΄ τάξης: Δρουμαλιά Αποστολία, Κουμλή Θωμαή , Αναγνώστου Μάγδα, Κίτσιου Διαμαντούλα, Βαμβακά Αναστασία, Λαζαρίδου Αθανασία

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μπακάλη Ουρανία

Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΑΣ ΚΑΣ ΟΥΤΣΟΝΙ ΔΡΑΚΟΣ 2022/3/24 10:03"
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, παιδί, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 16 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.