ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Πρώτη θεματική ενότητα: Ζω καλύτερα-Ευ ζην. Τίτλος: Καταπολεμώντας τη σεξουαλική βία και κακοποίηση –Ψηφιακή εκπαίδευση για τις έμφυλες προκαταλήψεις’.Παίξαμε το Convey, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι φτιαγμένο από το Χαμόγελο του Παιδιού, με ιστορίες κακοποίησης, παρενόχλησης και βίας. Λειτουργήσαμε ως ντετέκτιβ, ψάξαμε στοιχεία και προσπαθήσαμε σε κάθε ιστορία να ανακαλύψουμε τί ακριβώς συνέβη και ποιος λέει την αλήθεια. Παράλληλα μιλήσαμε για ανάλογες αληθινές ιστορίες. Στο τέλος γνωρίσαμε διαδικτυακά τη Διοτίμα (https://diotima.org.gr/). Είναι ένα κέντρο για τα έμφυλα δικαιώματα και την ισότητα κι ενημερωθήκαμε για τη σχετική ορολογία. Κάποιες μαθήτριες ζωγράφισαν στέλνοντας μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

Δεύτερη θεματική ενότητα: Φροντίζω το περιβάλλον Τίτλος: Κλιματική αλλαγή: Αίτια, επιπτώσεις και δυνατότητες παρέμβασης.

Μέσα από επιστημονικά άρθρα μάθαμε τι είναι η κλιματική αλλαγή, αν μας αφορά, πως προκαλείται κι αν αντιμετωπίζεται. Γνωρίσαμε τη σχετική ιστοσελίδα (https://ec.europa.eu/clima/sites/quiz/index.html) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απευθύνεται σε νέους κι έχει πολλά παιχνίδια και κουίζ .Τέλος, με αφορμή ένα βίντεο(https://www.youtube.com/watch?v=2HLX3i2EEvY) της ΕΕ δοκιμάσαμε τη μέθοδο της ανεστραμμένης τάξης κι απαντήσαμε σε ερωτήσεις για το περιβάλλον.

Τρίτη θεματική ενότητα: Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση κι ΕυθύνηΤίτλος: Υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μουΜέσα από ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από το Χαμόγελο του Παιδιού και την ιστοσελίδα(https://www.living-democracy.com/…/documents-and…/) του Συμβουλίου της Ευρώπης ενημερωθήκαμε για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να παρουσιάσει στην ολομέλεια της τάξης τρία από τα δικαιώματα. Στο τέλος τα παιδιά εκφράστηκαν ζωγραφίζοντας για τα δικαιώματά τους.

Τέταρτη θεματική ενότητα: Δημιουργώ και καινοτομώ-Δημιουργική σκέψη και ΠρωτοβουλίαΤίτλος: Προαγωγή της μάθησης μέσω της τέχνηςΕίδαμε πως ένα έργο τέχνης μπορεί να μας μεταδώσει γνώση και πληροφορίες. Επικεντρωθήκαμε στη ζωγραφική και μας βοήθησε πολύ η ιστοσελίδα(https://artsandculture.google.com/) της Google που είναι αφιερωμένη στην τέχνη και τον πολιτισμό. Εστιάσαμε στη γεωμετρία και τα σχήματα. Εμπνευστήκαμε από γνωστούς πίνακες ζωγραφικής και δημιουργήσαμε κι εμείς τους δικούς μας αξιοποιώντας την εφαρμογή της Ζωγραφικής και του Word.

Γιατί το σημερινό σχολείο φροντίζει να εφοδιάζει τα παιδιά με σύγχρονες γνώσεις, αλλά και με δεξιότητες ήπιες, δεξιότητες ζωής , δεξιότητες επιστήμης και τεχνολογίας!!

[Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κυριακοπούλου Ελένη]+1072Απήχηση18ΑλληλεπιδράσειςΠροώθηση δημοσίευσης

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Εργαστήρια Δεξιοτήτων Εκπαιδευτική δράση με στόχο την ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές/τριες"
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι καρτούν στέκεται
Μπορεί να είναι καρτούν ένα ή περισσότερα άτομα
Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο
Μπορεί να είναι καρτούν
Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο
Μπορεί να είναι καρτούν
Μπορεί να είναι καρτούν στέκεται
Μπορεί να είναι καρτούν ένα ή περισσότερα άτομα
Μπορεί να είναι σχέδιο ένα ή περισσότερα άτομα
Μπορεί να είναι απεικόνιση ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "ΟΧΙ ΑΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ"
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.