«ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» ήταν ένα πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με την αξιοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων, τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Με την προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ, την ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και άρθρων, τη δημιουργία εικαστικών έργων και πολλές ομαδοσυνεργατικές δράσεις τα παιδιά μας προσέγγισαν το θέμα των προσφύγων με έναν διαφορετικό τρόπο, συναισθηματικό και δημιουργικό.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους μαθητές της Β΄2 τάξης που υλοποίησαν το πρόγραμμα και στη φιλόλογό μας κ. Παχούμη Κωνσταντινιά που το συντόνισε, φρόντισε τα αποτέλεσματά του να διαχυθούν και στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου μας και το παρουσίασε στο διαδικτυακό φεστιβάλ της 5ης Μαϊου μαζί με τις σχολικές μονάδες που συμμετείχαν από τις Σέρρες, την Καβάλα και το Κιλκίς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν και στην καθηγήτριά μας της μουσικής κ. Καζάκα Σοφία που σκηνοθέτησε το βιντεάκι ευαισθητοποίησης (https://www.youtube.com/watch?v=CnZCDnIRYmg) με ματιά σύγχρονη , μα και τρυφερή.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι χρειάζεται πάντοτε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τον τρόπο να αντιμετωπίζουν θετικά τις αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο μας, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανθρωπιά και την αγάπη, γιατί όπως λέει κι ο Αριστοτέλης:

«Εκπαιδεύοντας το μυαλό, χωρίς να εκπαιδεύσουμε την ΚΑΡΔΙΑ, δεν είναι καθόλου εκπαίδευση»

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και οθόνη
Μπορεί να είναι απεικόνιση 2 άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, παιδί και κείμενο
Μπορεί να είναι εικαστικό
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι απεικόνιση ένα ή περισσότερα άτομα και μπάλα
Μπορεί να είναι απεικόνιση ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.