Γιορτή της 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο των 198 χρόνων από την ελληνική επανάσταση . Μ΄ αυτή την αφορμή ταξιδέψαμε πίσω στο 1825/1826 και βρεθήκαμε στο ηρωικό Μεσολόγγι. Σταθήκαμε μπροστά στα τείχη του, γνωρίσαμε τους υπερασπιστές του . Πολεμήσαμε μαζί τους στους προμαχώνες και στην Κλείσοβα. Τους είδαμε να νικούν πολλές φορές τα στρατεύματα του Κιουταχή και του Ιμπραήμ, αλλά να λυγίζουν μπροστά στο θεριό της πείνας. Τους συνοδέψαμε ως την Έξοδο , θαυμάσαμε την ψυχική δύναμη και την ανδρεία τους , συγκλονιστήκαμε από το τέλος τους??.
Οι μαθητές μας με λεπτομέρειες αφηγήθηκαν τα γεγονότα και με θεατρικότητα υποδύθηκαν τους Μεσολογγίτες . Έδωσαν ξανά την ίδια βροντερή απάντηση στον Κιουταχή , όταν τους ζήτησε να παραδοθούνε .Συνάμα περιέγραψαν με τρόπο δραματικό την πείνα που τους βασάνιζε , αλλά και την ομορφιά της φύσης που τους πολέμαγε κι αυτή , καθώς βρισκόταν στην πιο γλυκιά της ώρα :

“Μάγεμα η φύσις κι όνειρο στην ομορφιά και χάρη
η μαύρη πέτρα ολόχρυση καί το ξερό χορτάρι.

Με χίλιες βρύσες χύνεται, με χίλιες γλώσσες κρένει:
«Όποιος πεθάνει σήμερα χίλιες φορές πεθαίνει».”

Όμως το Μεσολόγγι δεν πέθανε , ζει μέσα από τα πρόσωπα και τις φωνές των μαθητών που τίμησαν όλους τους ήρωες του, επώνυμους και ανώνυμους !! Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!

Συμμετείχαν οι μαθητές : Αυγέρης Κων/νος, Βαγιάτα Ευαγγελία, Βροντουλής Βασίλης, Γκάλιου Ελένη, Δράγκος Στέλιος, Ένδρος Ηλίας, Θουλιώτη Ειρήνη,Κουράνι Βασιλική,Κουτσιαντζή Χρύσα,Μανδάνα Μαρία, Μαργαρίτης Αθανάσιος, Μόσχου Ελένη, Μπομπότας Θεόδωρος,Νούσκαλη Γεωργία, Οικονομίδης Νίκος, Παπαοικονόμου Μάρθα, Πουλιώνη Μαρία, Σακαλή Μαργαρίτα, Σαντε Αλγέρ,Σερμάδι Κλέϊντα,Ταραράς Παύλος, Τούσιου Γεωργία, Τσουλουφά Αθανασία, Κεφαλάς Δημοσθένης,Σουχίχ Βίκτωρ, Τυμπανάρη Δήμητρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.